Alles kost energie of het nou gaat om je wasmachine, koelkast of jezelf het kost je alleen maar energie. Met een paar handige tips kan jij veel besparen op je energie kosten en je eigen energie die je in je kosten steekt !

Tip 1: Doe de verwarming tijdig uit en in de kamers/delen van je huis waar je bijna niet komt kan de verwarming net zo goed uit blijven.

Tip 2: Als je een minder geïsoleerde woning hebt is het handig om je temperatuur op 15 graden te houden als je gaat slapen. Je ketel hoeft ’s ochtends minder te verbruiken om je woning warm te krijgen.

Tip 3: Doe de lichten uit waar je niet bent of als je een kamer verlaat. Stap over naar TL-verlichting, spaarlampen of LED verlichting het bespaard je veel meer.

Tip 4: Isoleer je huis goed zodat er niet veel warmte ontsnapt maar niet te veel want je moet ook nog een goede ventilatie hebben dat voorkomt dat je huis te vochtig word.

Tip 5: Dimmers liever niet gebruiken want die verbruiken alsnog als je die uitzet. Elektronische dimmers zijn het beste met LED en spaar verlichting die schakelen de verbruik uit als je het ook uitschakelt.

Tip 6: Plaats je thermostaat op de juiste plek in je huis voor de beste temperatuur regeling. Nooit dichtbij een koele plek of warmtebron het liefst ergens waar hij het omgevingstemperatuur goed kan waarnemen.

Tip 7: Kies de juiste energie maatschappij uit via een handige vergelijker.

Tip 8: Zorg ervoor dat je de stofzuiger zak regelmatig leegt of vervangt want een vollere zak zorgt ervoor dat je stofzuiger meer stroom nodig heeft.

Tip 9: Zet apparaten niet op stand-by maar schakel ze volledig uit, stekker eruit halen.

Tip 10: Tijdschakelaars helpen je als je even vergeet om iets uit te doen