Na een miljardendeal uit eigen land en Groot-Brittannië loopt het duurzame energieprogramma van de Indiase president Narendra Modi de goede richting in.

In 2022 wilt de Indiase president 100 gigawatt aan zonneparken geïnstalleerd hebben. Er zijn 2 deals tot nu toe gesloten die samen goed zijn voor 9 procent van de totale installatie. Met een investering van 2,85 miljard euro zal de komende vijf jaar 3 gigawatt aan zonneparken ontwikkeld worden in India. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Britse investeerder Lightsource.

Voor meer dan 9 miljard euro is er een deal gesloten voor het aanleggen van 6 gigawatt aan zonnepanelen. Dit heeft de Indiase Reliance Group die meerdere kleinere zonneparken in India heeft is onderdeel van deze deal.

Duurzame geld

India is naast zonne-energie ook heel druk bezig met windenergie en waterkracht in het Himalayagebied. 90 miljoen Indiërs worden voorzien van energie dozonne energieor opgewekte stroom uit waterkrachtcentrales en is goed voor 6 gigawatt. India neemt grote stappen met zijn duurzame energieprogramma.

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Bespaar tot wel 400 euro op je energierekening
Energietoppers

Meerdere partijen zien de voordelen van dit programma en investeren ook mee. Het Japanse Softbank en het Taiwanese Foxconn zien ook de voordelen van een investering in de groene groei van India. Een totale investering van 20 miljard waarvan 3 miljard voor een zonnepaneelfabriek willen deze partijen ook een belangrijke bijdrage doen. Bovenop de 100 gigawatt die de regering voor ogen heeft wilt het Indiase energiebedrijf NTPC 15 gigawatt aan.